El dimarts 21 de desembre de 2021 va iniciar-se el Cinefórum de L’Estellés en el Teatre Tívoli de Burjassot amb la projecció de «El verdugo», obra mestra del cineasta valencià, Luis García Berlanga, l’any del seu centenari. Agraïm al projecte europeu CinEd, la cessió de la còpia que es va projectar. El visionat va concloure amb una xarrada-col·loqui a càrrec del professor de Cultura Audiovisual de l’IES Vicent Andrés Estellés, David Llavata acompanyat per la nostra alumna de 2n de Batxiller d’Arts, Silvia Cerveró.

El film de Berlanga segueix d’actualitat ja que la nostra projecció va tindre lloc a penes unes hores després que les autoritats japoneses hagueren executat en la forca a tres condemnats a mort, les primeres penes capitals després de dos anys sense ajusticiaments en un país on més de cent presos esperen en el corredor de la mort.

També van participar en aquesta sessió cinèfila, alumnes de l’IES Enrique Tierno Galván de Moncada, acompanyades de les professores del Departament de Dibuix. Agraïm especialment la seua ajuda i compromís a Cristina Miralles i a Teresa Herrador que, al costat de María Amparo Prats, la nostra vicedirectora, han fet possible aquesta experiència tan enriquidora.