ETWINNING

El programa eTwinning és una iniciativa de la Comissió Europea que fomenta la col·laboració entre centres educatius europeus mitjançant l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

El portal eTwinning (www.etwinning.net) és el principal punt de trobada i un lloc comú de treball. Està traduït a vint idiomes, compta amb més de 230.000 membres i més de 5.000 projectes realitzats entre dos o més centres escolars d’Europa.

El portal proporciona eines en línea perquè els docents de tota Europa troben socis, posen en marxa projectes, compartisquen idees, intercanvien les seues millors pràctiques i comencen a treballar amb els seus alumnes.

A l’IES Vicent Andrés Estellés treballàrem utilitzant aquest recurs durant el curs 2015-2016 dins del projecte «The Tower Block» (creative writing). La professora d’Anglés, Mº Amparo Prats va dur a terme el projecte al nostre centre amb l’alumnat de 2n ESO A. L’objectiu principal va ser desenvolupar la competència d’expressió i comprensió escrita i oral dels alumnes així com també millorar la seua habilitat comunicativa en llengua anglesa. Aquest projecte ha rebut fa ben poc el Segell Europeu de Qualitat (European Quality Label)  i opta, per tant , a guanyar els “European eTwinning Awards”.

Els nostres socis en aquest projecte eren els següents:

Vestsiden Skole in PORSGRUNN, NORUEGA

Collège Louis Pasteur in SERMAIZE LES BAINS, FRANÇA

ITCS «G.B. Bodoni» in PARMA, ITÀLIA

Osnovna škola «Drinka Pavlović» in BELGRADE, SÈRBIA

ICS «Don Milani» de TICINETO, ITÀLIA

Pel que fa al curs 2016-2017, s’han aprovat a l’IES Vicent Andrés Estelles dos projectes e-Twinning per a treballar amb alumnes d´altres països utilitzant l´anglés com a llengua de comunicació. Un s´anomena  “Tell me what you eat” i el seu objectiu és afavorir que els nostres estudiants tinguen l’oportunitat de sentir-se connectats amb altres d’Europa i de presentar els seus països a través dels menjars més tradicionals de cadascun d’ells. Hi participa l’alumnat de 4t ESO H que es comnica amb:

Velizar Stanković – Korčagin, Крушевац / Kruševac, SÈRBIA

Colegiul National «Avram Iancu»,  Stei, ROMANIA

 Novorozdilska specialized school of I-III grades № 4, Novyi Rozdil, UCRAÏNA

OŠ Šećerana, Beli Manastir, CROÀCIA

I l´altre duu per títol “European bridge of communication”. Té com a finalitat que l’alumnat de l’IES utilitze l’anglès per comunicar-se en una situació real amb estudiants d´altres països europeus per tal de fer que l’aprenentatge siga significatiu. La idea principal del projecte és comunicar-se entre ells tant com siga possible en  anglés per motivar-los i tenir un coneixement més ampli d´altres cultures. L’alumnat participant és de 1r A BATXILLERAT que interacciona amb:

Lycée Privé Saint Paul, Lens, FRANÇA

IS «Tramello-Cassinari», Piacenza (PC), ITÀLIA

 I Liceum Ogólnokształcące im. 14 Pułku Powstańców Śląskich w Wodzisławiu Śląskim, Wodzisław Śląskim, POLÒNIA

Luhynska specialized school #2, Luhyny, UCRAÏNA

Bornova Anadolu Lisesi, Bornova, TURQUIA

Lycée Adolphe Chérioux , Vitry sur Seine, FRANÇA

Projecte E-twinning  “ Show me the city where you live”

 L’IES Vicent Andrés Estellés ha començat un nou projecte e-twinning amb un institut de Polònia (Zespół Szkół nr 8 w Szczecinie ) i un altre de Romania( St. John Chrysostom Orthodox Theological Seminary). Du per títol “ Show me the city where you live”  i l’alumnat participant és el grup 4t ESO H. Consisteix a mostrar els nostres socis els llocs i monuments més destacats de la ciutat de València.

Els xics i xiques de 4t ESO H realitzaren una excursió dimarts 7 de març  a la ciutat. L’eixida va consistir a gravar-se explicant en anglés els monuments i llocs per a fer un vídeo i pujar-lo al Twinspace del projecte. La participació de l’alumnat va ser molt activa des del primer moment. En primer lloc triaren el lloc del qual volien parlar, després buscaren informació per internet i crearen els seus propis texts que constituiren l’explicació que es gravà. A més de gaudir de l’eixida van fer servir la llengua anglesa en contexts de fora de l’aula. També, el passat 4 de maig van realitzar altra excursió al port de València per a mostrar les instal·lacions portuàries així com el passeig marítim i les platges.

Per al curs 2017-18 ens han aprovat de moment dos projectes e-twinning al I.E.S Vicent Andrés Estellés, d´una banda un projecte bilateral amb Italia anomenat  “ Knowing about each other: Italy and Spain”, que consisteix en un coneixement de  les dues cultures mitjançant la comunicación dels nostres alumnes al llarg del curs pel twinspace. Aquest projecte l´hem començat al mes d´octubre i els alumnes han enviat mails als seus companys Italians presentant-se en anglés. L´alumnat que participa en aquest projecte són els alumnes de 2º ESO A i alguns alumnes de 2º ESO B.

L´altre projecte també que tenim aprovat aquest curs es “Eurosong, as we see it!”, aquest projecte és un concurs europeu de la cançó europea, I consisteix en que quasi tots els països europeus presenten cançons fetes pels seus alumnes, originals i entre tots elegirem la millor. En aquest projecte hi participen molts països. L´alumnat del nostre centre que participa són els alumnes de 1er ESO B i 3er ESO A.

686total visits,3visits today

ServicesToBLANK
Contador de Visitas
580226total sites visits.