Durant el primer trimestre, els i les alumnes de l’optativa de Plàstica de 4t d’ESO han treballat al voltant del concepte de LandArt, és a dir, aquell Art que es fa a la Natura. El pati de l’Estellés es presta a aquest tipus d’intervencions, normalment efímeres, i ho hem aprofitat!

Després d’una investigació inicial sobre aquest tipus d’Art i sobre artistes que l’han treballat en les últimes dècades, així com d’una eixida a Carrícola, poble de la Vall d’Albaida on es van poder inspirar observant algunes intervencions d’Art en la Natura, l’alumnat havia de fer propostes sobre les intervencions que pensaven dur a terme, detallant formes, mesures i materialitat.

Va haver de tot, des de creació de figures geomètriques com espirals a base de pedres, pinyes o fulles, fins la realització d’una silueta humana gegantesca en terra, passant per actuacions més delicades com una serp que eixia dels bambús o la pigmentació artificial d’unes fulles a prop del graffiti de Vicent Andrés Estellés. En funció de l’ambició, escala i materials necessaris, cada proposta va requerir la participació d’un equip més o menys nombrós de persones.

Finalment els projectes executats i els directors i directores dels mateixos van ser:

  • Judit Torao: la figura humana. Amb la col·laboració de Rubén Moreno, Nacho Pino, Ariadna Fullana, Óscar Ramón, Naiara Roig i Luisa Soriano.
  • Alicia Zamyslova: la serp. Amb la col·laboració de Paula Lluesma, Olivia Pusso i Diego Martini.
  • Nuria Cervera: l’espiral. Amb la col·laboració de Laura Molines, Irene Soler i Lucía Cortina.
  • Alvaro Valiente: l’arbre. Amb la col·laboració de Mario Antolinos, Miguel Mínguez, Luis Enrique Flores i Iker navarro.
  • David Ciurana: les fulles. Amb la col·laboració de Clara Pérez, Andreea Harmanescu i Leandro Figueroa.

Per tancar el cicle, totes les intervencions havien de ser documentades, ja que el LandArt, com art efímer que és, “si no es documenta no existeix”. Així, l’alumnat va anar recopilant material audiovisual variat tant del procés com del resultat, una mostra del qual podeu gaudir a continuació, incloses algunes entrevistes que es van fer als i les artistes!