Dissabte 2 d’abril es va celebrar l’Olimpíada Matemàtica i l’Estellés va ser seu de la fase comarcal. Un projecte llargament desitjat que no es va poder dur a terme fa dos anys per la pandèmia. El departament de Matemàtiques va preparar el centre amb diverses exposicions: mandales amb les lletres “Olimpíada Matemàtica” dels 1r d’ESO als corredors, exposicions de dones matemàtiques de 3r d’ESO a les escales (fent una picada d’ullet a l’ascens de la dona en la seua escalada a la visibilitat), i al hall cometes de tetraedres de 2n d’ ESO i el muntatge de l’Omnipoliedre per l’alumnat del Taller d’Aprofundiment de 4t d’ESO, ambdós dirigits per la Eva, professora de tecnologia; altres treballs es poden veure encara als taulons com ara les espirals logarítmiques, les inspiracions de Kandinski o les Targetes Màgiques; estrenàrem el nou espai d’exposicions amb la Fotografia Matemàtica que ens va prestar la Societat d’Ensenyament de Matemàtiques de la CV, organitzadora també de l’esdeveniment. Amb el professorat de l’Estellés, de l’organització, i altres companys com els de l’IES Benlliure, o l’IES Pesset Aleixandre de Paterna, vam poder dur a terme les diferents proves que ocuparen tot el matí; a la capçalera de l’organització, Amparo Sáiz, cap del Departament de Matemàtiques, i Manuel Simón, de la SEMV, professor jubilat que també va ser professor de la casa als inicis del centre.

Començàrem el matí rebent a l’alumnat, els primers i puntuals el del nostre del Taller d’Aprofundiment de 2n d’ESO, nerviosos i emocionats. Teníem assignats 228 alumnes del centres de Burjassot, Paterna, Mislata, Tavernes Blanques, Torrent, Puçol, i sobre tot de València ciutat (una xicoteta mostra si ho comparem als 1530 estudiants inscrits a la província de València). Aquest alumnat va rebre la samarreta de l’organització i el tiquet d’esmorzar oferit per la nostra AFA. Quan començà la primera prova, al Saló d’Actes es va fer un xicotet acte inaugural presidit pel director David Llavata i els agraïments de la coordinadora de la seu, Amparo Sáiz, a tot el personal col·laborador: directiva, AFA, l’Ajuntament de Burjassot amb la regidora Manuela Carrero, al professorat de les aules, a l’alumnat voluntari i fins i tot les a les famílies i el professorat presents que estimulen a fills i alumnes a presentar-se a aquestos esdeveniments, amb la finalitat de gaudir amb la resolució de problemes de matemàtiques en un ambient de respecte, col·laboració i complicitat, relacionant-se amb altre alumnat amb els mateixos interessos que ells.

Seguidament, Adela Jaime, professora d’Universitat i del projecte Estalmat, va presentar aquest amb molt bona acollida i interés per part de tots els presents.

Al descans, el personal organitzador va gaudir de l’esmorzar oferit per l’Ajuntament de Burjassot, i es va finalitzar el matí amb la prova de velocitat per equips. L’alumnat participant va eixir amb molt bones sensacions i es va fer fotografies al nostre photocall de l’entrada, on es podia vore el magnífic cartell que havia fet per a l’ocasió Jaime Carañana, professor del centre d’EPV (punxeu a la segona imatge).

A la pàgina web de la societat, podeu vore totes les fotos que es van fer a la Seu de Burjassot, enllaç:   https://www.semcv.org/fasevalencia/olimpiada-2022/1172-celebrada-fc2022-1

Per a concloure, podem donar una magnífica notícia, i és que dos dels nostres alumnes han aconseguit passar a la següent fase: Eduardo Palomares García-Consuegra, de 2n ESO A, al nivell A, i Ángel García Andreu, de 4t ESO A, al nivell B. Els donem l’enhorabona i els desitgem molta sort a la fase provincial que tindrà lloc el proper 7 de maig a Ontinyent.