El passat 6 de maig es va celebrar el “Concurs de Cristal·lització a l’Escola”, en la qual alumnes de 3r, 4t i 1r de Batxillerat van representar d’una forma brillant al centre, amb l’organització d’uns estands on es podien veure els cristalls realitzats al llarg del curs escolar, i que estaven realitzats amb una sal anomenada Fosfat amònic (ADP). En aquests estands es valorava la presentació original i nova en la qual estaven presentats els diferents projectes cristal·lins, de l’exposició dels alumnes de cada equip i els detalls d’acabat de cada cristall, és a dir, si estaven realitzats amb ADP impur, pur o mixt (punxeu a la segona imatge).

L’IES Vicent Andrés Estellés es va presentar aquest concurs amb 5 equips, amb 3 alumnes i amb un professor del centre en cadascun d’aquests equips.

Després de l’exposició el nostre centre no va ser premiat, però podem dir que deixem una imatge molt bona, on no es va notar la diferència amb altres equips d’altres centres educatius, i en la qual prenem nota dels equips guanyadors per a prendre més experiència en tècniques i quantitats possibles de ADP, que sens dubte ens donaran els seus fruits de cara la pròxima convocatòria del concurs.

Ja estem pensat en nous projectes de cara el pròxim curs, en la qual es brindarà l’oportunitat als nostres alumnes a participar una vegada més en aquesta activitat tan formadora, alhora que motivadora per als nostres alumnes.

Per a acabar des del centre s’agraeix l’ajuda que hem rebut des de la AFA en tot moment, i que com ens han comunicat tornaran a ser ací quan ho necessitem en aquesta mena de projectes. S’adjunten les fotografies més representatives d’aquest concurs.

La AFA també ha col·laborat en la participació dels alumnes de Biologia de 1r de Batxillerat en la «Jornada de clausura del projecte MICROMON«. L’objectiu d’aquest projecte, implantat ja en més de 15 països, és acostar la cultura científica i la investigació als nivells educatius preuniversitaris alhora que es fomenta la vocació investigadora. Aquesta jornada de difusió i convivència, on s’han presentat els resultats obtinguts pels alumnes dels 13 centres participants, ha comptat amb la presència de les deganes de les Facultats de Ciències Biològiques i Farmàcia juntament amb representants de la Universitat de València i del CEFIRE, a més dels coordinadors del projecte i professors de la UV participants.

El projecte s’ha centrat en divulgar la problemàtica actual relacionada amb l’ús inadequat d’antibiòtics, l’increment de bacteris resistents a aquests i la necessitat de trobar noves molècules amb activitat antibacteriana per a combatre les infeccions que provoquen.  El treball realitzat pels nostres alumnes ha sigut reconegut en aquesta jornada amb el tercer premi al millor pòster. Podeu vore algunes fotografies de la jornada adjuntes a aquesta notícia.

Pròximament en l’hall del centre es podrà vore el resultat d’aquests projectes realitzats pels alumnes i professors del departament aquest curs.