A pesar que la situació epidemiològica havia obligat, per responsabilitat, a cancel·lar el festival programat en el teatre Tívoli en la preparació del qual la vicedirecció del centre i el professorat havien treballat tant, i tenint en compte la il·lusió de l’alumnat i tota la comunitat educativa del centre, finalment es va aconseguir tindre un magnífic final de festa.

Després de les tres primeres classes tots els grups anaren baixant, de manera escalonada, per arreplegar l’esmorzar ofert per l’Associació de Famílies (AFA) i després gaudir de les actuacions preparades des de l’assignatura de Música pels professors Miguel Morla i Adrián Catalá. El grup de 1r ESO va interpretar We don’t talk anymore, de Charlie Puth i Selena Gómez; el de 2n, Believer, d’Imagine Dragons, i We Will Rock You, de Queen, cançó especialment aplaudida per tot l’auditori. A continuació, un grup de 3r d’ESO va tocar Wake Me Up d’Avicii, i el tema principal de Juego de Tronos, acompanyats a la guitarra pel professor Alberto Sanjuan. Després, altre de 3r d’ESO va tocar Bella Ciao, Another One Bites The Dust, de Queen, i finalment Blitzkrieg Bob de Ramones (feu clic a la segona imatge).

Enmig de les actuacions es va fer el sorteig de la cistella de nadal, amb la mà innocent de Enara, que va traure el numeret guanyador la posseïdora del qual va resultar ser Claudia Pérez, de 2n ESO B. També es va entregar el premi a la millor felicitació nadalenca a Noa Rodríguez de 2n ESO D. I el Grup de Joves Solidaris va informar que havia arreplegat 570€ en total de totes les iniciatives realitzades (incloent les paradetes de la AFA), a banda de les 50 Flors de Pascua venudes per a la Fundació Novaterra. Els diners es van repartir a parts iguals entre tres associacions de les quals van vindre els representants: Encarna Durán, d’Entreculturas, per al projecte Educación en Haití; Silvana, de la Protectora d’Animals de Burjassot; i Raúl García, el nostre secretari, en representació de la seua mare que porta el projecte Bunkeya en la República Democràtica del Congo. A més, el departament d’economia amb el grup de 1r de batxillerat va vendre 360€ en productes de la ONG Intermón-Oxfam. Per últim, els joguets i aliments de la campanya “1 kilo x 1 ticket del festival” van ser arreplegats per Vicente Vargas, president de l’associació Nuevas Ilusiones del barri de les 613 vivendes, que va agrair especialment la solidaritat que sempre ha mostrat el nostre centre amb ells.

I així vam acabar l’any 2021 al nostre IES: amb alegria i esperança en un futur millor. L’Estellés, com sempre, educant en solidaritat.

Bona nadal i millor 2022 !