L’alumnat de Plàstica de tercer d’ESO, amb l’acompanyament dels professors del Departament d’Arts Plàstiques, Ana Lema i Andreu Pons, van realitzar dilluns 7 de novembre una Visita a la Ciutat de l’Artista Faller, al barri de Benicalap de València.

Primerament, van acudir al Museu del Gremi d’Artistes Fallers, on pogueren visualitzar un vídeo explicatiu dels processos creatius i constructius de les Falles, tant els tradicionals com els més moderns que s’utilitzen hui en dia. També van contemplar la magnífica col·lecció de Ninots Indultats que té el Museu, així com de dibuixos i esbossos de Falles històriques i actuals.

Després, entraren en un autèntic taller d’un artista, Ximo Esteve, qui els va explicar les seues rutines i processos de treball, responent a les preguntes i curiositats de l’alumnat i fent una defensa del seu ofici.

Per últim, després d’esmorzar, van visitar l’aula-taller que el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Artista Faller, depenent de l’IES Benicalap, té al mateix polígon, veient in situ el treball de l’alumnat i conversant sobre les seues inquietuds.